domingo, 7 de abril de 2013

DESCOBREIXEN UNA SUBSTÀNCIA QUE FRENA EL CREIXEMENT DEL CÀNCER


El 2 de Març del 2011 va ser publicat a la revista científica “Proceedings of The National Academy of Sciences” un article que parlava sobre un descobriment realitzat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) i liderat pel científic Manel Esteller que podria acabar amb el creixement del càncer.


En els darrers anys s’ha demostrat que les molècules de microARN encarregades d’activar i desactivar gens i produïdes per l’ADN no codificant (ADN obscur) estan relacionades amb la formació de tumors. Per aquesta raó els investigadors, coordinats per Esteller, van decidir centrar-se en aquestes molècules de microARN per a frenar el desenvolupament del càncer.

En l’estudi els investigadors han demostrat que la molècula enoxacina, un antic fàrmac utilitzat en compostos antibacterians, al unir-se amb la proteïna que forma els microARN estimula la seva activitat inhibidora del creixement del tumor. Ho han comprovat en cèl·lules de laboratori i en animals, ara tocaria probar-ho en humans, cosa que, així a primera vista ens semblaria alarmant, però el científic Manel Esteller assegura que ja es coneix perfectament el metabolisme i la seguretat d’aquest producte en humans.

Davant aquest descobriment que podria acabar amb el càncer, una de les malalties que més afecta a la humanitat actualment, la indústria farmacèutica sembla no estar gaire interessada en finançar els assaigs clínics i s’espera que ho facin les institucions públiques. Realment no mereix la pena invertir en una investigació que podria salvar moltes vides? Certament, el món en que vivim deixa molt que desitjar si no estem disposats a invertir en la investigació, que és bàsicament el que ens portarà al progrés i donarà respostes i solucions a molts del problemes que afecten a la societat, i més encara en termes de salut. Sabent que podem tenir davant la cura del càncer  quin motiu lògic hi ha per a no proporcionar els mitjans necessaris per a comprovar-ho?
Si voleu accedir a la notícia cliqueu sobre aquest enllaç:
Per a conèixer una mica d'informació sobre l'enoxacina cliqueu sobre aquest altre enllac:

No hay comentarios:

Publicar un comentario